top of page

Cele mai importante momente de la Tech Expo 2023

Updated: Jul 20, 2023

A trecut mai bine de o lună de la Bucharest Tech Week, și încă putem simți febra Tech Week. Am încheiat săptămâna dedicată tehnologiei cu o expoziție foarte așteptată de iubitorii de tech din București. Și tocmai pentru că lucrurile s-au liniștit de atunci, credem e numai bun momentul să ne amintim de toate inovațiile din domeniul smart home, mobilitate electrică, dar și de zone precum cea dedicată gaming-ului sau cea testării de motociclete și biciclete electrice. Le-am avut pe toate, iar toți cei care ne-au trecut pragul ne-au împărtășit entuziasmul pentru inovațiile care ne schimbă stilul de viață. Peste 28.000 de vizitatori, peste 50 de companii și 37 de speakers - adunați în același loc.

Explorează momentele Tech Expo 2023 ⬇️

Începem cu una dintre cele mai avansate tehnologii din domeniul motoarelor - Kawasaki Ninja S2SE - o ediție limitată la nivel mondial și echipată cu senzori dezvoltați de echipa Bosch, our inspired by partner.

Vizitatorii au testat și simulatorul de servodirecție de la Bosch și au putut să înțeleagă astfel - cum percep mașinile mediul înconjurător - prin intermediul camerelor integrate.

Un alt partener foarte drag nouă - E.ON - a expus în cadrul expoziției primul Tesla Model 3 Performance din Europa, transformat într-o mașină de curse pentru Campionatul Național de Viteză. Vizitatorii au avut oportunitatea de a vorbi cu Dominic Marcu și a afla mai multe informații despre acest model.

Mai mult decât atât, vizitatorii au avut oportunitatea de a testa cele mai noi scutere electrice de pe piață într-o zonă special amenajată în interiorul expoziției.

Ce fel de expoziție tech ar fi fost aceasta dacă roboții nu ar fi fost prezenți? Pe lângă roboții autonomi și inteligenți - utilizați în diferite domenii precum livrarea și asistarea în restaurante, am avut ocazia să aflăm detalii despre smartphone-urile si smartwatch-urile prezentate de către HONOR și OPPO.

OrCam, partenerul nostru care ne-a prezentat noul său dispozitiv portabil și revoluționar, un model de ochelari pentru persoanele nevăzătoare, care poate citi instantaneu de pe orice suprafață, poate recunoaște fețe și identifica produse, coduri de bare, bancnote, culori și poate spune ora exactă.

Interesul pentru smarthomes a fost și mai mare în acest an, așa că suntem recunoscători că i-am avut alături de noi in expoziție pe prietenii noștri de la Legrand. Am explorat soluțiile lor de ultima generație în materie de securitate, încălzire și calitatea aerului.

Totodată, TechCuisine.ro - unul dintre liderii de piață în domeniul sistemelor de automatizare a locuinței, a fost prezent în cadrul Tech Expo 2023. Acesta oferă echipamente inteligente pentru controlul încălzirii și răcirii, precum termostate inteligente, diferite sisteme de control automat pentru draperii și jaluzele, grădină autonomă, prize și becuri inteligente, sisteme de blocare inteligente, etc.


Zona de gaming a fost cu siguranță cea mai dinamică parte a Tech Expo 2023.

Pasionații de gaming au avut oportunitatea de a participa la o competiție de gaming organizată de Lenovo și de a juca FIFA în direct, o sesiune gestionată de FC Rapid Esports. În același timp, au putut testa tastaturi mecanice, mouse-uri, switch-uri pentru tastaturi și alte accesorii cool, dezvoltate de QwertyKey.



STS s-a alăturat pentru prima dată Bucharest Tech Week 2023. Serviciul de Telecomunicații Speciale, una dintre instituțiile-cheie în transformarea digitală a serviciilor publice din România, a abordat provocările cu care se confruntă în digitalizarea serviciului de urgență 112 în aceste zile.



Pilonul educațional a fost de nelipsit la Tech Expo 2023 – am asistat la sesiuni interesante pe scena deschisă Tech Stage, de la discuții fascinante despre viitoarele locurile de muncă, robotică și inovația în educația non-formală, până la modul în care tehnologia afectează copiii și soluțiile relevante pentru reducerea decalajului digital. De aceea, dorim să le mulțumim pentru devotament și implicare tuturor experților care au urcat pe scenă în cele trei zile de Tech Expo, în cadrul sesiunilor și panelurilor despre noile tehnologii și soluții. Astfel, încheiem oficial retrospectiva unuia dintre evenimentele de referință din România, axat pe inovație și tehnologie. Ne pregătim, astfel, pentru următoarea ediție Tech Expo, unde vă așteptăm în număr cât mai mare.

Vă mulțumim tuturor pentru participare și ne revedem în 2024!

44 views
bottom of page