top of page

Povestea Undelucram.ro sau cum Inteligența Artificială aduce viitorul în prezent pentru Resurse Uman

Anul acesta, HR Masters Summit ne confirmă ceea ce bănuiam deja de ceva vreme: trăim viitorul (profesional) în prezent.


De la bunăstarea angajaților până la o flexibilitate pronunțată a orelor de lucru și munca la distanță, tot ceea ce credeam că va fi doar temporar pe durata pandemiei a devenit un aspect permanent al vieții noastre profesionale. Schimbarea se întâmplă sub ochii noștri și este necesar să facem parte din ea, nu doar să o constatăm de pe margine.


Începem prin a vă spune povestea unui proiect ce a îmbrățișat schimbarea și a militat pentru transparentizare încă de la începutul său. O simplă idee ce a pornit ca o platformă de recenzii pentru angajatori s-a transformat continuu de-a lungul ultimilor 11 ani, devenind în prezent cea mai mare comunitate de angajați din România și cu prezență internațională în 14 țări de pe 3 continente.


Undelucram.ro este cea mai mare platformă online dedicată angajaților români, care centralizează informații legate de piața muncii și mediul de lucru din companiile românești și care oferă angajatorilor posibilitatea de a-și gestiona reputația online. Undelucram.ro se adresează companiilor care doresc să recruteze eficient și să prioritizeze creșterea ratei de retenție a angajaților. Astfel, platforma pune la dispoziția angajatorilor o serie de instrumente bazate pe algoritmi de machine learning precum: Employer Branding, care oferă companiilor acces la candidați bine informați și la date demografice și Jobbing, un instrument de recrutare inteligentă prin inteligență artificială.


Undelucram sunt parteneri HR Masters Summit și în acest an. Îi poți cunoaște live în cadrul Bucharest Tech Week pe 23 mai. Până atunci, dacă ești HR, parcurge cu atenție acest material pentru a descoperi cum parteneriatul nostru este un demers benefic atât pentru transparența pieței de muncă din România cât și pentru bunăstarea angajaților din compania pe care o reprezinți.


Cum Inteligența Artificială poate aduce departamentul de HR a companiei pe care o reprezinți în viitorul de zi cu zi


First things first. Pentru a întelege povestea Undelucram.ro este necesar să știi că platforma găzduiește o comunitate de +5.000.000 milioane de vizitatori anuali, care citesc recenzii despre angajatori și se informează despre companiile unde urmează să aplice.


Undelucram.ro are +850. 000 de useri înregistrați și peste +450.000 recenzii scrise de angajații din piață despre companiile din România.


Echipa se mândrește cu supranumele acordat de presa de specialitate din țară: „watchdogs a pieței forței de muncă


Un HR bine informat știe că acces la serviciile Undelucram înseamnă acces la o comunitate de candidați bine-bine informați, adică exact aceia care iau decizii pentru un job de lungă durată.


Tool-urile Undelucram.ro: Drumul HR-iștilor către talentele din piață, via A.I.


1: Employer Branding | Inteligență Artificială pentru Imaginea de Angajator


Dacă reprezinți o companie ce are drept obiectiv de HR creșterea ratei de retenție și accesezi EMPLOYER BRANDING de la Undelucram îți poți construi pas cu pas un brand puternic de angajator în conștiința candidaților din piață. Iată cum:


1. Ai expunerea necesară la candidații cu adevărat informați din piață pentru a-ți clădi un brand solid de angajator;


2. Câștigi acces la tool-ul Analytics prin care poți să monitorizezi în date demografice progresia brandului tău de angajator și să-l compari în timp real cu doi competitori la alegere. Totul în grafice foarte sugestive și easy to use.


3. Iei cele mai bune decizii pentru a atrage și reține talentele în cadrul companiei cu ajutorul datelor despre audiența ta.


Cum poți folosi EMPLOYER BRANDING dacă ești HR?


1.Poți să adaugi o dimensiune oficială profilului de angajator și să oferi mai multe detalii despre companie;


2. Poți vizualiza evoluția KPI-urilor tăi comparativ cu cei ai concurenței;


3. Vei avea un plus de aprox 20% vizitatori pe pagina de angajator odată ce ți-ai customizat profilul;


4. Numărul vizitatorilor și timpul petrecut pe pagina ta vor crește pe perioada în care îți actualizezi constant profilul și adaugi joburi;


5. Vei obține o rată de retenție crescută a angajaților în companie pe măsură ce accelerezi procesul tău de transparentizare ca angajator.



2: Salary Report | Documentul ce va soluționa problema salarizării pentru HR


Cei ce vor să-și facă munca mai ușoară pot pune Inteligența Artificială Undelucram în slujba companiei pe care o reprezintă. Orice HR ce accesează SALARY REPORT marca Undelucram primește un document cu toate informațiile despre salariile din piață pentru un job anume.


Să zicem că vrei să știi cât a câștigat un programator în România în ultimele 6 luni. Soliciți raportul și afli răspunsul.


Primești nu numai sumele propriu zise, ci și toți metricii de care este nevoie în resurse umane: Medie de salarii, Mediană salarii, Quartilă, Minimum, Maximum.


Ce înseamnă Salary Report în date?


1. Peste 400.000 de salarii colectate real de la utilizatorii Undelucram.ro;

2. Doar cele mai recente contribuții - ultimele 12 luni;

3. Algoritm de Artificial Intelligence;

4. Include și beneficiile din piață pe un anumit post;

5. Formă grafică concludentă.



3: Jobbing | Instrumentul de recrutare inteligentă prin I.A.


Discuțiile cu clienții noștri au confirmat că Algoritmul de Job Matching Undelucram poate aduce candidații potriviți mai aproape de companii.

Dacă ești HR știi cât de important este ca așteptările candidaților care intră în compania ta să fie sincronizate cu realitatea organizației pe care o reprezinți.


JOBBING de la Undelucram, prin algoritmul de Job Matching, aduce candidații potriviți mai aproape de compania ta. Vorbim despre candidații din comunitatea Undelucram.ro care, înainte de aplica pentru un job, citesc nu mai puțin de 5 recenzii despre mediul de lucru. Așadar, echipele de HR ce accesează pachetul Jobbing se adresează unor candidați foarte bine pregătiți, care fac alegeri informate (a se citi „pe termen lung”). Așadar, echipele de HR au rate de retenție mai mari și atrag talentele dorite în echipe.


Cum poate ajuta Jobbing echipa de HR în cifre?


1. Timp de recrutare cu 20% mai scurt;


2. Rată de retenție mai mare după primul an de utilizare;


3. Prezența interviu cu 50 % mai mare;


4. Costuri mai mici de recrutare.


Echipa Undelucram.ro în fața ta

Utilizatorii Undelucram.ro și HR-iștii care au întrebări pentru ei, au și un motiv de bucurie. Îi puteți cunoaște față în față. Vă invităm la HR Masters Summit în cadrul Bucharest Tech Week, pe 23 mai, unde îi puteți prinde la un Q&A pe cei din echipa Undelucram.ro.


17 views
bottom of page