top of page

O nouă ocupație în România – Tehnician imprimare 3D completează COR

Este oficial! Începând cu acest an ocupația tehnician(ă) imprimare 3D a fost introdusă în COR, oferind ocazia celor care sunt pasionați de această tehnologie să își transforme pasiunea în profesie.


În ultimii ani, fabricația aditivă (imprimarea 3D) s-a dezvoltat într-un ritm accelarat având un impact major în foarte multe domenii, de la industrii precum cea a automotivelor și ajungând în zone precum educația, medicina sau industria divertismentului.


România este la rândul ei o țară unde imprimarea 3D a devenit destul de repede una dintre cele mai populare tehnologii, atât în rândul elevilor cât și în rândul celor pasionați de noi tehnologii în general.


La nivel mondial se poate observa o tendință clară de creștere în ceea ce privește numărul modelelor de afaceri și implicit de locuri de muncă din piață care se axează pe exploatarea incredibilului potențial al imprimării 3D.


Din acest motiv, ECDL Romania a sprijinit introducerea în Clasificarea Ocupaţiilor din România a ocupației de tehnician(ă) imprimare 3D.


ICDL – The Digital Skills Standard este noua identitate de brand a celui mai important standard global de certificare a competențelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent. Programele de certificare ICDL, furnizate printr-o rețea activă în peste 100 de țări, permit persoanelor și organizațiilor să-și evalueze, să dezvolte și să-și certifice competenţele de utilizare a instrumentelor digitale actuale sau emergente, la standard global.


ICDL 3D Printing, unul dintre cele mai noi și inovative module de certificare din portofoliul ICDL, se adresează tuturor celor care doresc să obţină cunoștințe de bază în domeniul tehnologiilor de imprimare 3D și să își certifice competențele 3D Printing la standard internațional.


Prin intermediul ICDL 3D Printing, care este primul modul de certificare la standard recunoscut internațional în domeniul fabricației aditive, ne propunem să răspundem unor nevoi concrete identificate la nivel național, cum ar fi: decalajul major referitor la adaptarea nivelului de educație și formare la cerințele actuale și viitoare de pe piața muncii, oferta educațională cu caracter formal ce nu corespunde evoluției tehnologice de astăzi și lipsa competențelor pentru utilizarea eficientă a tehnologiei digitale. Totodată, un modul internațional de certificare cum este ICDL 3D Printing asigură competențele necesare pentru practicare unei noi meserii așa cum este cea de tehnician imprimare 3D.


Orice inovație tehnologică lansează un nou val de companii pe piață, deci există oportunități mai mari și la nivel antreprenorial în domeniul 3D Printing.


iMAKE3D este o companie cu capital 100% românesc ce are ca domeniu principal de activitate imprimarea 3D. iMAKE3D își dorește să sprijine educația din România și, implicit, programul ICDL 3D printing. Cu acest scop, a deschis în 2016 un magazin de prezentare în București, unde utilizatorii de imprimare 3D, cât și pasionații de tehnologie au posibilitatea să observe imprimantele 3D în acțiune și pot primi consultanta în vederea achiziționării de imprimante 3D, scanere 3D, consumabile și accesorii 3D, servicii de imprimare 3D.


Ecosistemul 3D este completat de o gamă de servicii post-vânzare ce includ servicii de instalare și instructaj, reparații în garanție, cât și în afara acesteia, lucrări periodice de întreținere.


Printre domeniile de activitate în care echipa iMAKE3D integrează cu succes imprimarea 3D se numără STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte, Matematică), Transporturi, Ambalare & Automatizare, Medicină, IA - Robotică.

137 views
bottom of page