top of page

MOON – partenerul tău pentru mobilitate electrică

MOON este un actor important în universul global al mobilității electrice, sursa completă pentru întreaga paletă de servicii și produse de ultimă generație disponibile în acest domeniu revoluționar al mobilității fără emisii. Acesta oferă consumatorilor și companiilor soluții personalizate, inteligente și digitalizate pentru a face cât mai confortabilă trecerea către această nouă eră, cea a energiei verzi.


Modelele electrice depind de alimentarea cu energie electrică, iar în această perioadă în care majoritatea producătorilor a decis să urmeze, mai accelerat sau mai ușor, tendința de electrificare, infrastructura pentru încărcarea mașinilor electrice este într-o continuă dezvoltare. Misiunea MOON este să transforme electromobilitatea într-o tehnologie accesibilă oricui, atât companiilor, cât și persoanelor fizice, în contextul în care planeta are nevoie de o schimbare majoră, la scară largă, implementată în ritm susținut, pentru ca visul unui viitor sustenabil și al unui mediu înconjurător curat să poată deveni realitate. MOON oferă consiliere, asistență și produse potrivite pentru nevoile fiecărui client, de la soluții pentru încărcare tip wallbox și cabluri portabile inteligente, până la stații de încărcare rapide și sisteme de panouri fotovoltaice, cu posibilitatea de stocare a energiei, dedicate alimentării facile și eficiente a autovehiculelor electrice.


MOON, un brand ce face istorie


2019 este anul în care brandul MOON a apărut în România, Porsche România începând distribuția de stații de încărcare pentru mașini electrice sub marca această marcă de origine austriacă, oferind atât soluții pentru acasă, cât și stații destinate companiilor sau spațiilor publice. În octombrie 2019 a fost instalat primul hypercharger 75kW DC la sediul Porsche Romania, iar în iulie 2021 au fost instalate primele stații de 300 KW instalate la dealeri. 2022 este anul în care MOON a introdus în portofoliu sistemele de panouri fotovoltaice, finalizând cu succes primele proiecte la cheie pentru clienții dornici să facă trecerea către o sursă de energie verde. În perioada 2020-2021, peste 100 de stații de încărcare MOON au fost instalate în toată rețeaua de către distribuitori autorizați Volkswagen, Audi, Skoda, Seat și CUPRA. În 2022 s-a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor de stații de încărcare, peste 500 de bucăți, alături de hyperchargerele destinate spatiilor publice, segment pe care MOON a vândut 60 de bucăți. Sistemele de panouri fotovoltaice pentru uz casnic și pentru companii s-au situat și ele în topul preferințelor clienților care își doresc să folosească sustenabil energia solară, economisind resurse financiare importante.

În aprilie 2022, Porsche România deschide MOON City E-mobility Lounge, primul showroom dedicat exclusiv mobilității electrice. Toți pasionații de sustenabilitate care își doresc să descopere universul mobilității electrice, să experimenteze inovația și să fie cu un pas mai aproape de un viitor verde au la dispoziție primul showroom din România dedicat soluțiilor de încărcare MOON și celor mai noi modele electrice Volkswagen, Audi, Skoda și CUPRA. Aici este locul în care toate întrebările despre electromobilitate își găsesc răspuns, locația îmbinând tehnologia cu conectivitatea și accesibilitatea.


Direcții strategice și obiective sustenabile pe termen lung


În prezent, în rețeaua de distribuitori autorizați ai grupului sunt instalate peste 130 de stații de încărcare MOON, iar anul acesta un nou proiect de amploare prinde contur odată cu câștigarea primei licitații pentru 26 de hyperchargere 300 kW și includerea în portofoliu a stațiilor de 400kW. Odată cu creșterea accelerată a ponderii autovehiculelor electrice din piață, MOON își propune să devina lider în domeniul mobilității electrice și să contribuie la dezvoltarea infrastructurii publice de încărcare, oferind stații rapide și fiabile, pentru a asigura confortul clienților și pentru a contribui la reducerea emisiilor de CO2.


Prin folosirea curentului electric în mod sustenabil și inovator, în conformitate cu cerințele acordului de la Paris privind schimbările climatice, obiectivul Porsche Holding de neutralitate a emisiilor de carbon și un mediu curat până în anul 2050 este realizabil.



44 views
bottom of page