top of page

Ce poate face aplicatia Nuki? Cele mai importante functii, la un clickdistanta!Ai instalat recent un Nuki Smart Lock acasa si vrei sa stii cum sa iti transformi smartphone-ul intr-o cheie smart?

Sau folosesti Nuki de mai mult timp si vrei doar sa incerci functii noi?


Aplicatia gratuita Nuki iti ofera numeroase optiuni pentru acordarea accesului personalizat

in locuinta sau in biroul tau. Explicam aici tot ceea ce poate face aplicatia Nuki!


Aplicatia Nuki este disponibila pentru iOS si Android. Daca nu ai instalat inca aplicatia Nuki

pe smartphone-ul sau pe smartwatch-ul tau poti sa o descarci din Apple App

Store , Google Play Store sau Huawei App Gallery.Functionalitatile si structura aplicatiei NukiCand vei deschide aplicatia Nuki iti vor aparea produsele tale Nuki. Deci poti folosi toate produsele Nuki care sunt autorizate pentru tine ( spre exemplu poti incuia sau descuia usa sau poti administra aceste produse).
Pontul nostru pentru utilizatorii cu mai multe Smart Lock-uri: apasa pe un anumit Smart Lock din aplicatia Nuki pentru a deschide setarile acelei incuietori. Poti apoi sa desemnezi o anumita incuietoare ca favorita. Aceasta particularitate este f oarte utila atunci cand ai permisiune de acces pentru mai multe Smart Lock-uri pentru ca iti da posibilitatea sa ai acces rapid la produsele pe care le folosesti frecvent.
Adauga produse in aplicatia Nuki


Aplicatia Nuki iti permite sa gestionezi cu usurinta mai multe produse. Iata cum poti adauga in aplicatie prouse noi:

Cum sa adaugi un Smart Lock nou in aplicatia Nuki:


Sunt doua optiuni prin care poti sa adaugi un Smart Lock nou in aplicatia Nuki:


Prin Bluetooth: In primul rand trebuie sa activezi Bluetooth-ul pe smartphone pentru ca aplicatia Nuki sa gaseasca Smart lock -ul. Sa sinccronizezi un nou Smart Lock cu aplicatia Nuki, apasa

‘Manage my devices‘ > ‘Smart Lock‘ > ‘Add new Smart Lock‘ > ‘Set up Smart Lock‘ in partea de sus a meniului. Prima data cand folosesti aplicatia , aceasta optiune iti va aparea pe ecranul de start. Aplicatia te va ghida apoi prin procesul usor si rapid de instalare. Important: pe tot parcursul procesului de instalare stai in raza de actiune a bluetooth-ului incuietorii.

Optiunea sincronizarii prin bluetooth poate fi desigur dezactivata de administratorul Smart Lock-ului pentru a preveni ca si alti utilizatori sa se adauge singuri.

Cu un cod de invitatie: Ai primit un cod de invitatie pentru un Smart Lock Nuki si acum vrei sa il adaugi in aplicatia Nuki? Pentru a face acest lucru, apasa ‘Enter invitation code‘ in meniu stanga sus. Prima data cand folosesti aplicatia , aceasta optiune iti va aparea pe ecranul de start.

Vom explica acum cum tu, ca administrator al unui Smart Lock, vei putea creea coduri de invitatie pentu alti utilizatori in sectiunea pentru atribuirea permisiunilor de acces și gestionarea utilizatorilor- ‘assigning access permissions and managing user’Cum sa adaugi accesorii Nuki in aplicatie?


Aplicatia Nuki este folosita pentru a instala atat Nuki Bridge, cat si Nuki Opener, dar si pentru a seta Nuki Keypad si Nuki Fob. Pentru a face acest lucru apasa ‘Manage my devices‘ in meniu si selecteaza produsul dorit. Aplicatia te va conduce prin urmatorii

pasi necesari.Cat de sigura este aplicatia Nuki?


Encriptarea datelor: toate comunicarile dintre Smart Lock si aplicatia Nuki se realizeaza printr-o conexiune bluetooth encriptata. Daca vrei sa controlezi incuietoarea de la distanta, vei avea nevoie de Nuki Bridge care, deasemenea, transfera toate datele in forma encriptata.Evitarea sincronizarii prin bluetooth


Pentru a preveni ca oaspetii sa isi sincronizeze direct smartphone-ul cu incuietoarea ta, poti dezactiva sincronizarea prin bluetooth. Pentru a face acest lucru mergi in ‘Settings‘ > ‘Manage Smart Lock‘ si dezactiveaza ‘Bluetooth Pairing‘. Astfel noi utilizatori vor putea fi adaugati doar printr-un cod de invitatie. Aceasta optiune este extrem de utila pentru colegii care lucreaza in acelasi spatiu, birou sau orice alte spatii folosite de multi oameni.Protectia printr-un cod de securitate


Anumite functii ale aplicatiei Nuki sunt, deasemenea, protejate cu un cod de securitate. Aceasta inseamna ca doar administratorii respectivului Smart Lock vor avea acces la aceste functii (atribuirea permisului de acces, vizualizarea activitatii incuietorii si tot ceea ce tine de administrare) Un PIN de 4 cifre este ceut pentru a avea acces la aceste functii. Daca se intampla sa uiti acest PIN poti sa resetezi incuietoarea la setarile ei din fabrica.Prtotectia prin autentificare


Cu update-ul recent lansat pentru iOS si Android, Nuki ofera o protectie aditionala: autentificarea cu 2 factori este acum o optiune la deschiderea aplicatiei Nuki.Atribuirea permisiunii de acces si invitatia catre alti utilizatori


Fie ca este pentru parteneri, familie, prieteni, prestatori de servicii sau altii oaspeti, cu aplicatia Nuki poti sa permiti altora acces rapid si sigur in locuinta ta. Deci nu vei mai fii nevoit sa faci chei de rezerva, sa le dai si sa le ceri inapoi in anumite circumstante. Daca esti vreodata in intarziere, vizitatorii nu vor mai trebui sa te astepte la usa. Cu aplicatia Nuki poti sa trimiti foarte simplu un permis de acces prin WhatsApp, spre exemplu. Iata cum se procedeaza:
Crearea permisiunii de acces


Poti emite un cod de invitatie apasand ‘Invite user‘ in meniul aplicatiei Nuki. Aceasta va genera automat un cod pe care apoi poti sa il trimiti cui vrei, spre exemplu prin intermediul social media, e-mail, WhatsApp sau SMS. Codurile de invitatie pot fi revendicate o data in decurs de 48 de ore. Dupa acest interval codul de acces va expira. Daca schimbi telefonul poti sa iti transferi permisiunea de acces din telefonul vechi in cel nou.


Programarea permisiunilor de acces


Selecteaza Smart Lock-ul pe care vrei sa il gestionezi si apoi mergi in ‘Settings‘ > ‘Manage users‘. Poti seta permisiuni de acces individuale pentru utilizatorii frecventi. Spre exemplu, poti seta limitari de timp pentru anumiti utilizatori sau poti permite doar anumitor utilizatori sa controleze incuietoarea de la distanta. Accesul temporar (spre exemplu incepe in 12 februarie 2021 la 10 a.m. si se termina in 12 februarie 2021 la 3 p.m) este perfect pentru inchirieri de scurta durata - apartamente Airbnb, de examplu. Accesul recurent (spre exemplu de luni pana vineri intre orele 10 a.m. si 16 a.m.) este ideal pentru prestatorii de servicii.


Stergerea permisiunii de acces


Bineinteles ca poti sa stergi permisiunile de acces existente oricand doresti, retragand astfel cheia digitala de la utilizatori. Ar fi cazul sa faci acest lucru daca un smartphone a fost furat sau un copil si-a pierdut Nuki Fob-ul. Sa faci acest lucru trebuie sa selectezi incuietoarea in cauza apoi intri in ‘Settings‘ > ‘Manage users‘. Deci nu va trebui sa inlocuiesti intreaga incuietoare, inclusiv cilindrul.


Jurnalul de activitate


Jurnalul de activitate este un instrument de monitorizare al aplicatiei Nuki, permitandu-ti sa vezi cine a


incuiat usa, cand si cum. Poti deasemenea sa vezi pe homescreen si statusul actual al incuietorii – daca usa este incuiata sau nu.


Pentru a putea vizualiza jurnalul de activitate trebuie sa selectezi Smart Lock-ul dorit si sa deschizi setarile. La‘Activity Log‘ vei vedea toate activitatile pe care Smart Lock-ul le-a salvat. Daca nu vrei sa inregistrezi activitatea niciunui utilizator, jurnalul de activitate pote fi dezactivat oricand.
Cele mai smart 7 functii ale aplicatiei Nuki


Setarile personalizate din aplicatia Nuki iti permit sa folosesti incuietoarea ta smart asa cum doresti. Gasesti aici o selectie de 7 functii ale aplicatiei si cum se folosesc ele pentru a-ti face viata de zi cu zi mai smart.


1. Auto Unlock


Selecteaza Smart Lock-ul dorit apoi > Settings > Smart Actions (Auto Unlock)

Usa ta se va deschide automat cand vei ajunge acasa. Cand esti in fata usii, Smart Lock-ul va descuia automat – nici nu va trebui sa iti scoti smartphone-ul din buzunar. Acest proces implica o combinatie intre GPS, geolocatie si Bloetooth. In Smart Action Center al aplicatiei Nuki gasesti ‘Auto Unlock Settings‘ > ‘Expert settings‘ - aici vei putea defini setari personalizate pentru comanda Auto Unlock (spre exemplu poti defini marimea/zona geolocatiei sau cat timp ar trebui sa fie activa functia Auto Unlock)


2. Auto Lock


Selecteaza Smartlock-ul dorit apoi > Settings > Manage Smart Lock > Auto Lock

Usa ta se va incuia automat daca a fost descuiata o anumita perioada de timp. Poti seta perioada pee care o doresti – intre 30 de secunde si 30 de minute.


3. Lock 'n' Go


Selecteaza Smartlock-ul dorit apoi > Settings > Manage Smart Lock > Lock ’n’ Go duration

Pentru a activa aceasta functie . apasa butonul de pe Smart Lock de 2 ori succesiv si rapid cand pleci de acasa. Smart Lock-ul va incuia usa (daca nu a fost deja incuiata). Poti pleca din locuinta si usa va fi automat incuiata in urma ta. Poti seta deasemenea intervalul de timp in care sa se incuie (intre 5 si 60 de secunde).


4. Smart Notification


Selecteaza Smart Lock-ul dorit, apoi > Settings > Smart Actions (Auto Unlock)

Daca activezi notificarile, vei primi o notificare imediat ce te apropi de Smart Lock-ul tau. Aceasta functie iti permite sa iti descui usa fara a mai deschide aplicatia Nuki. Nuki Bridge este necesar pentru Smart Notifications.


5. Smart Warnings


Selecteaza Smart Lock-ul dorit , apoi > Settings > Smart Actions (Auto Unlock)

Daca activezi notificarile, vei primi o notificare daca pleci de langa usa si usa este inca descuiata. Aceasta functie iti permite sa incui usa fara a mai deschide aplicatia Nuki. Nuki Bridge este necesar pentru Smart Warnings.


6. Scheduling


Selecteaza Smart Lock-ul dorit , apoi > Settings > Manage Smart Lock > Scheduling

Decide singur la ce ore vrei ca Smart Lock-ul tau sa incuie singur. Exact ca la un ceas cu alarma, vei putea programa pana la 10 ore diferite de incuiere a usii. Aceasta functie este practica in mod deosebit pentru birouri sau hub-ri (spre exemplu usa de la intrarea unor birouri este incuiata automat in fiecare zi lucratoare la ora 8 p.m.).


7. Night mode


Selecteaza Smart Lock-ul dorit , apoi > Settings > Manage Smart Lock > Night Mode

Alege perioada de timp in care vrei sa fie activat night mode-ul pe Smart Lock-ul tau. In aceasta perioada usa ta va fi intotdeauna asigurata dublu – se va incuia automat imediat ce acest interval de noapte incepe. In modul de noapte este activat si Energy saving mode. Poti deasemenea sa setezi ca orice comanda Auto Unlock sa fie refuzata, iar Auto Lock sa fie activ pe timp de noapte.

Aplicatia Nuki iti ofera siguranta si control asupra incuietorii tale. Functii de baza ca user management si activity log iti permit sa gestionezi controlat produsele Nuki . Functiile smart aditionale (ca Auto Unlock) iti asigura un acces smart si totodata adaptat nevoilor tale.


94 views

Comments


bottom of page