top of page

Bento Field Service Management - o modalitate simplă și eficientă de a gestiona munca pe teren!

Updated: Jun 2, 2022



Bento Field Service Management - o modalitate simplă și eficientă de a gestiona munca pe teren!

Legea celebrului Murphy – orice poate merge prost, va merge prost – ar putea fi un clișeu în mediul de business, dar acesta nu este valabil și în cadrul companiilor din zona utilităților, instalațiilor sanitare, HVAC, curățenie, servicii, furnizorii de servicii de echipamente industriale etc., acele companii care au numeroși tehnicieni în teren, trimiși pentru a rezolva comenzile de lucru apărute pe parcursul unei zile.


Când echipele sunt pe teren, totul se poate schimba instant iar când imprevizibilul apare, managerii de echipă și tehnicienii au nevoie de acces la date și notificări în timp real, în mod centralizat, pentru a fi la curent cu ce se întâmplă și pentru a putea acționa rapid.


Tehnologia Field Service Management oferă companiilor vizibilitate deplină în finalizarea sarcinilor angajaților aflați pe teren, permițându-le în același timp să vadă actualizările pe măsură ce acestea apar.


Bento Field Service Management (Bento FSM) ajută companiile să planifice, să anticipeze și să optimizeze rapid, din locații centralizate, serviciile distribuite pe teren, atât cu aplicații web, cât și cu aplicații mobile.


Dar într-o piață dinamică, cum este cea de FSM, ce face ca Bento Field Service Management să fie diferit?


În prezent, multe dintre soluțiile de tip FSM disponibile pe piață, se încadrează în două extreme. Acestea sunt fie soluții FSM “old school”, de nivel Enterprise, care sunt potrivite pentru a rula la scară largă în companiile tradiționale, care fac lucrurile în felul lor, sau sunt “prea simple” pentru a fi compatibile nevoilor necesare unui FSM mai complex. Schimbând această narațiune, soluția Bento FSM oferă cele mai bune funcționalități din ambele extreme. Astfel, soluția combină robustețea, integrabilitatea și complexitatea unui sistem de nivel Enterprise cu agilitatea și UX-ul modern al aplicațiilor FSM mai ușoare.


Soluția Bento FSM este construită pe o arhitectură modernă și oarecum reimaginată a serviciilor de teren, poate fi optimizată pentru a satisface orice nevoi specifice ale clienților și aduce o mulțime de funcționalități deja existente pentru cazuri de utilizare specifice. Prin urmare, orice companie care oferă servicii de teren – fie că este vorba de companii de telecomunicații, utilități sau servicii – poate ajusta soluția FSM în funcție de nevoile lor și poate crește productivitatea cu costuri operaționale reduse, îmbunătățind în același timp satisfacția clienților finali.


Bento FSM poate fi, de asemenea, integrat cu SAP sau cu orice alt ERP, CRM, sisteme de gestiune a activelor și nu numai, permițând astfel integrarea automată, a datelor privind ordinea de lucru pe dispozitivele mobile ale tehnicienilor.



Aplicația de dispecerizare oferă informații în timp real despre ce fac și unde se află echipele din teren


Echipa de dispecerizare a unei companii de servicii de teren poate vizualiza, în timp real, comenzile de lucru și echipele lor pe hartă și poate atribui munca celor mai potriviți tehnicieni, dacă optează pentru o alocare automată. De asemenea, prin intermediul meniurilor simple de tip drag-and-drop din zona Gantt a consolei, comenzile de lucru pot fi atribuite manual, programul echipelor de teren fiind vizibil pentru consultare.


Pentru a automatiza mai bine sarcinile, Bento intenționează să-și îmbunătățească soluția FSM cu algoritmi de tipul machine learning.




Aplicația mobilă este concepută pentru dispozitivele mobile ale tehnicienilor din teren


Tehnicienii din teren utilizează aplicația mobilă Bento FSM pentru a trece, pas cu pas, prin scenariul de execuție ce îi ajută în executarea sarcinilor și care este corelat atât cu specificul incidentului existent cât și cu particularitățile găsite la fața locului.


Acest scenariu determină modul în care este livrată o anumită lucrare asigurându-se astfel, că nu se pierde niciun pas și că nu se omit informații. Fiecare scenariu de execuție este complet configurabil de către administratorii de sistem pentru a se potrivi cu realitățile din teren specifice fiecărui domeniu în care este utilizat Bento FSM. Sistemul este conceput pentru a rula chiar și în absența acoperirii datelor mobile pentru dispozitivele mobile, urmând ca datele să fie sincronizate cu serverele FSM la restabilirea conexiunii mobile.


De asemenea, tehnicienii pot colecta date și fotografii direct din teren, eficientizând astfel, soluționarea comenzilor de lucru.

Evoluția unei comenzi este sincronizată în aplicația dispecerilor și transferată înapoi la soluții de tip ERP și CRM, eliminând astfel necesitatea actualizărilor manuale permanente.


Tehnicienii din teren pot utiliza aplicația Bento FSM pentru a emite sau imprima anumite documente cum ar fi contracte, facturi, fișe de intervenție, estimări, garanții etc.. Sistemul oferă, de asemenea, un modul complex de gestionare a stocurilor care asigură trasabilitatea dispozitivelor, a materialelor și a consumabilelor utilizate în teren.





Avantaje cheie Bento FSM:

  • Creșterea productivității

  • Eliminarea erorilor umane

  • Reducerea numărului de incidente nerezolvate

  • Reducerea timpului de deplasare

  • Reducerea costurilor cu combustibilul

  • Creșterea vânzărilor prin vânzări de tip up-sell și cross-sell

  • Optimizarea rutelor alocate în timp real

  • Maximizarea eficienței tehnicienilor din teren


Funcționalități Bento FSM:

  • Rutare și dispecerizare bazate pe hartă

  • Vizualizarea lucrărilor și a echipelor pe bază de calendar

  • Tipărirea formularelor și a contractelor pe teren

  • Gestionarea timpului de lucru

  • Localizarea GPS a dispozitivelor mobile

  • Planificarea rapidă a rutelor

  • Facturare

  • Raportare

  • Urmărirea inventarului

Dorești mai multe detalii despre cum Bento Field Service Management îți poate eficientiza activitatea? Te invităm să ne trimiți un mail pe adresa office@bento.ro și în cel mai scurt timp un consultant Bento va lua legatura cu tine.

107 views
bottom of page