top of page

5.O.S - 5 Minutes of Science | PodcastȘtiința și cercetarea nu au fost niciodată subiecte hot pentru mass-media, motiv pentru care au fost foarte puțin abordate de-a lungul timpului în spațiul media românesc.


Partenerul nostru, CertSIGN, este unul dintre susținătorii unui proiect foarte interesant pentru toți pasionații de știință și tehnică.

Proiectul 5.O.S. este coordonat și realizat de Sorin Badea și încearcă să acopere această nișă foarte puțin accesată – science podcast news.


Sorin ne propune o rubrică zilnică, formată din 6 subiecte, dintre care primele sunt cinci știri relevante din domeniul științific, iar ultimul, este reprezentat de o întrebare și un răspuns venite din partea unui specialist dint-un anumit domeniu (medical, tech, legal, fintech, cybersecurity, etc.). Știrile sunt prezentate într-un limbaj ușor de înțeles, pentru a fi accesibile unui număr cât mai mare de ascultători.

Revenind, scurtul podcast încearcă să îți aducă în doar 5 minute, principalele informați științifice ale zilei (altele decât main stream), să atingă un subiect interesant cu o întrebare (infecțiile nosocomiale, new tech tendencies sau semnătura electronică) și să îți dea răspunsul unui specialist în domeniu.


5.O.S. este singurul poiect, de tip podcast audio, care își propune să livreze zilnic, de luni până vineri, acest segment de informații științifice. Sorin Badea nu este străin de aceste proiecte îndrăznețe, el realizând de-a lungul ultimilor ani, mai multe produse din această gamă – evenimente, conferinte sau emisiuni (la radiouri comerciale) zilnice, în care să fie prezentate informații din fizică, biologie, antropologie, istorie, robotică, IOT, neuroștiințe, astronomie, matematică etc.


Mai jos puteți găsi câteva dintre episoadele lansate:


5.O.S. - Cum salvezi natura arhivând documente?


5.O.S - Semnătura electronică și migrația în cloud.


5.O.S. - O semnătură care să le conducă pe toate!


5.O.S - Semnătură electronică sau olografă?

Care dintre ele este mai sigură?

18 views

Comments


bottom of page