Acest an, la HR Masters Summit, cel mai important subiect este „Atunci vs. Acum în HR”. Cum a digitalizat tehnologia procesele de HR atât de repede? Cine sunt companiile care reușesc să se adapteze din mers și aleg să dezvolte proiectele de mâine, astăzi?
Vorbim în acest articol despre un proiect ce a pornit ca o platformă de recenzii pentru angajatori și s-a transformat de-a lungul ultimilor 10 ani în cea mai mare comunitate de angajați din România și cu prezență internațională în alte 8 țări.
Undelucram.ro este cea mai mare platformă online dedicată angajaților români, care centralizează informații legate de piața muncii și mediul de lucru din companiile românești și care oferă angajatorilor posibilitatea de a-și gestiona reputația online. Undelucram.ro se adresează companiilor care doresc să recruteze eficient și să prioritizeze creșterea ratei de retenție a angajaților. Astfel, platforma pune la dispoziția angajatorilor o serie de instrumente bazate pe algoritmi de machine learning care permit departamentelor de resurse umane comunicarea segmentată către candidați, dezvoltarea unui proces încadrat de angajare a talentelor și un proces automatizat de angajare a acestora.
Undelucram sunt parteneri HR Masters Summit în acest an. Îi poți cunoaște live în cadrul Bucharest Tech Week pe 16 iunie. Până atunci, dacă ești HR, parcurge cu atenție acest articol pentru a descoperi cum parteneriatul nostru este un demers benefic atât pentru transparența pieței de muncă din România cât și pentru bunăstarea angajaților din compania pentru care lucrezi.
Cum poți pune Inteligența Artificială la lucru pentru compania pe care o reprezinți?
Înainte de toate, trebuie să-ți spunem că platforma Undelucram.ro beneficiază de o comunitate de +4.500.000 milioane de vizitatori anuali, care citesc recenzii despre angajatori și se informează despre companiile unde urmează să aplice.
Undelucram.ro are +750. 000 de useri înregistrați și peste +400.000 recenzii scrise de angajații din piață despre companiile din România.
Nu întâmplător sunt numiți de către presa de specialitate „watchdogs a pieței forței de muncă”
Pentru orice HR meticulos, acces la Undelucram înseamnă acces la o comunitate de candidați bine informați, adică exact aceia care iau decizii pentru un job de lungă durată.
Iată 3 TOOL-uri Undelucram pentru HR care demonstrează că Inteligența Artificială poate găsi cu succes în piață talent omenesc:
ÎNTREBARE 1: Cum poți să te marketezi ca angajator astfel încât să-ți crești rata de retenție?
TOOL 1: Analytics = Inteligență artificială pentru Employer Branding
Literally a paradigm-changing tool for HR.
Exemplu: Să spunem că reprezinți o companie ce are drept obiectiv de HR creșterea ratei de retenție. Cum abordezi problema? Simplu. Accesezi EMPLOYER BRANDING de la Undelucram și îți construiești pas cu pas un brand puternic de angajator în conștiința candidaților din piață. Iată cum:
1. Analizezi Big Data colectate de la candidații și angajații prezenți pe Undelucram.ro.
2. Compari percepția de Employer Brand a propriei companii pe piața muncii cu primii doi concurenți. Totul în grafice super-elocvente.
3. Iei cele mai bune decizii pentru a atrage și reține talentele în cadrul companiei cu ajutorul datelor despre audiența ta.
Pe scurt: ce înseamnă EMPLOYER BRANDING în măsuri?
1.Poți să adaugi o dimensiune oficială profilului de angajator și să oferi mai multe detalii despre companie;
2. Poți vizualiza evoluția KPI-urilor tăi comparativ cu cei ai concurenței;
3. Vei avea un plus de aprox 20% vizitatori pe pagina de angajator odată ce ți-ai customizat profilul;
4. Numărul vizitatorilor și timpul petrecut pe pagina ta vor crește pe perioada în care îți actualizezi constant profilul și adaugi joburi;
5. Vei obține o rată de retenție crescută a angajaților în companie pe măsură ce accelerezi procesul tău de transparentizare ca angajator;
ÎNTREBARE 2: Cum poți soluționa dilema salarizării în compania pe care o reprezinți?
TOOL 2: Salary Report
Cei ce vor să-și facă munca mai ușoară pot pune Inteligența Artificială Undelucram în slujba companiei pe care o reprezintă. Orice HR ce accesează SALARY REPORT marca Undelucram primește un document cu toate informațiile despre salariile din piață pentru un job anume.
Exemplu: Să zicem că vrei să știi cât a câștigat un developer IT în România în ultimele 6 luni. Soliciți raportul și afli răspunsul:
- Software developer, salariul mediu: 7.400 lei (IT)
Apoi vrei să știi și cât câștigă un lucrător comercial:
- Lucrător comercial, salariul mediu: 2.400 lei (Retail)
Dar un HR? - HR Specialist, salariul mediu: 4.900 lei (Recrutare/Resurse umane)
Primești nu numai sumele propriu zise, dar și toți metricii de care este nevoie în resurse umane:
Medie de salarii, Mediană salarii, Quartilă, Minimum, Maximum.
Pe scurt: ce înseamnă Salary Report în date?
1. Peste 400.000 de salarii colectate real de la utilizatorii Undelucram.ro;
2. Doar cele mai recente contribuții - ultimele 12 luni;
3. Algoritm de Artificial Intelligence;
4. Include și beneficiile din piață pe un anumit post;
5. Formă grafică concludentă.
ÎNTREBARE 3: Cum poți atrage în compania ta candidații ce fac alegeri pe termen lung?
TOOL 3: Jobbing
Ne-am documentat și am aflat că Algoritmul de Job Matching Undelucram poate aduce candidații potriviți mai aproape de companiile client.
Exemplu: Să ne imaginăm că firma pentru care lucrezi întâmpină următoarea problemă de HR: candidații vin la interviu cu anumite așteptări, se angajează, dar, la scurt timp, îți aduc la cunoștință că specificul jobului sau atmosfera sau stilul de management pe care l-au întâlnit este diferit de ceea ce-și imaginau înainte să aplice. Cum abordezi problema?
Așa cum spuneam mai sus, JOBBING de la Undelucram, prin algoritmul de Job Matching, aduce candidații mai aproape de compania ta. Dar nu orice candidați, ci pe cei care-și caută viitorul job pe platforma Undelucram.ro. Vorbim deci despre candidați care înainte de aplica pentru un job, citesc nu mai puțin de 5 recenzii despre mediul de lucru. Așadar, echipele de HR ce accesează pachetul Jobbing se adresează unor candidați foarte bine pregătiți , care fac alegeri informate. Iar din datele extrase din platformă candidații bine informați fac alegeri de carieră pe termen lung. Așadar, echipele de HR au rate de retenție mai mari și atrag talentele dorite în echipe.
Pe scurt: ce înseamnă Jobbing în cifre?
1. Timp de recrutare cu 20% mai scurt;
2. Rată de retenție mai mare după primul an de utilizare;
3. Prezența interviu cu 50 % mai mare;
4. Costuri mai mici de recrutare.
Cunoaște-i live!
Pentru cei ce-i simpatizează deja, avem o veste bună. Îi puteți cunoaște live. Vă invităm la HR Masters Summit în cadrul Bucharest Tech Week, pe 16 iunie, unde îi puteți prinde la un Q&A pe cei din echipa Undelucram.ro.
Comments