top of page

Tehnologia bazată pe neuroștiință care te ajută să trăiești cea mai bună viață posibilă

Te-ai întrebat vreodată cum se antrenau cosmonauții de la NASA, astfel încât să fie pregătiți să plece în spațiu?


Pe lângă condiția fizică, una din caracteristicile esențiale pentru cosmonauți este să facă față situațiilor stresante, ce pot apărea în cadrul unei plecări în spațiu.


Noi ca oameni nu ne naștem rezistenți la stres, ca să poți selecta pentru această meserie doar oamenii imuni la situații tensionante. Însă, creierul poate fi antrenat să se concentreze și să facă față eficient la stres.


De aceea, în cadrul NASA au ales să apeleze la neuroștiință și să supună cosmonauții la antrenamente neurofeedback.


În ce constă neurofeedback?


Deși este nou introdusă în România, există studii de peste 60 de ani care dovedesc eficacitatea terapiei Neurofeedback. Aceasta a fost îmbrățișată la nivel internațional de numeroși specialiști din domeniu, care au recunoscut beneficiile acestei metode inovatoare încă de la început.


Pe scurt, Neurofeedback-ul este o tehnică de intervenţie terapeutică şi de reglare cerebrală prin antrenament. Cu ajutorului unui computer performant şi a stimulilor vizuali şi auditivi, se lucrează asupra undelor cerebrale, astfel încât activitatea bioelectrică cerebrală să fie readusă în parametri optimi.


Ce se urmărește ca rezultat în urma folosirii neurofeedback-ului:

1. optimizarea activității electrice cerebrale

2. îmbunătățirea funcțiilor executive

3. îmbunătățirea performanțelor cognitive

4. îmbunătățirea interacțiunilor sociale

5. ieșirea din burnout

6. îmbunătățirea creierului la nivel structural și funcțional


Având la bază neurofeedback-ul, la Institutul BrainMap Neuroscience au reușit să creeze o terapie unică în Europa, care aduce rezultate cu până la 50% mai rapide față de terapia neurofeedback tradițională, denumită Neurofeedback Plus.


Pe lângă neurofeedback tradițional, Neurofeedback Plus îmbină și fotobiomodulația și coerența inimă-creier într-un mod personalizat pentru specificul creierului și nevoilor individuale. Din acest motiv, terapia are și cele mai spectaculoase rezultate în cazul afecțiunilor pentru care nu există terapie medicamentoasă.


Cum contribuie fotobiomodulația la succesul terapiei?


Fotobiomodulația este o formă de terapie modernă, prin care sunt aduse efectele benefice ale luminii în organism, în creier.


Cu ce ajută fotobiomodulația: stimulează neurogeneza, antrenează neuroplasticitatea, îmbunătățește circulația sanguină cerebrală, reduce inflamația, crește speranța de viață a neuronilor etc.


Ce rol are coerența inimă-creier?


Coerența inimă-creier (CIC pe scurt) este o metodă de biofeedback, care utilizează respirația pentru a promova o mai bună sincronicitate între celulele nervoase de la nivelul inimii și cele de la nivelul creierului.


Ce beneficiile aduce această formă de terapie: calmează sistemul nervos, activează sistemul nervos parasimpatic, conservă energia în organism, reglează emoțiile.


Rezultate permanente prin terapia Neurofeedback Plus


Spre deosebire de alte forme de terapie care se bazează pe continuitatea ședințelor pentru toată viața, creează dependență sau aduc rezultate doar cât urmezi terapia, Neurofeedback Plus determină rezultate permanente.


Antrenând creierul și reechilibrând activitatea cerebrală, efectele dobândite nu dispar la încetarea acesteia.


Totul începe cu un BrainMap


Pentru a beneficia de efectele oferite de terapia Neurofeedback Plus, primul pas este un BrainMap.


Acesta are scopul de a localiza exact zonele afectate din creier, astfel încât să putem crea un plan terapeutic personalizat unicității creierului fiecărei persoane în parte.


Participanții la Tech Week, ce vizitează stand-ul dedicat aparaturii Neurofeedback Plus, pot testa personal tehnologia din spatele Neurofeedback-ului Plus, pentru a afla ce mai exact se ascunde în spatele comportamentului lor și cum pot modifica aceste tipare ca să-și îmbunătățească radical viața.

35 views0 comments

Comments


bottom of page